Mijn C.V.

I. CV in Foto’s en Video’s

Geboren in de Bergeijk; Woonachtig in Landgraaf.

Mijn voornaamste websites:

 1. TeresaHigginson.wordpress.com : Mystica T. Higginson en de H. Hoofd Devotie
 2. GuidoBortoluzzi.wordpress.com : Pastoor G. Bortoluzzi – openbaringen over Adam en de Schepping

II. Eindscriptie ‘Relatie als instrument van genezing’

Geconfronteerd met veel lijden bij patiënten op de psychiatrische ziekenhuizen ‘Huize Padua’, ‘Coudewater’ en ‘de Grote Beek (R.P.I.)’ waar ik gewerkt heb, kwam de gedachte bij me op om een scriptie te gaan schrijven vanuit deze werkervaringen met de lijdende mens en tegelijkertijd als gelovig mens vertrouwend op Gods barmhartige liefde! Doorheen de jaren groeide de vraagstelling in me: zou het mogelijk zijn dat emotioneel beschadigde mensen genezen zouden kunnen worden door toedoen van gebed en ook door mijn persoonlijk goeddoen en goedzijn in de omgang met deze mens? De pater (‘witte’ pater Jo van Osch, M Afr, 1923-2012) vertelde me dat hij mevrouw Terruwe persoonlijk heeft gekend, een gelovige psychiater die zich verdiept heeft in genezingsprocessen en bekend geworden door haar bevestigingstheorie met het centrale begrip ‘de weerhoudende liefde’. En van het een kwam het ander… de scriptie is er gekomen, met als uitkomst: Ja, emotioneel en psychisch beschadigde mensen kunnen genezen door omgang met andere mensen die hen begeleidend liefhebben op de wijze van ‘weerhoudende liefde’.

Zie de scriptie: ‘Relatie als instrument van genezing’ op website Anna-Terruwe.nl, op ‘Scribd’ als eerste versie onder pseudoniem Sjaak van de Berkt en als tweede versie onder eigen naam.


III. Youtube

Vieringen en Activiteiten

Profiel


IV. Scribd

Profiel


V. Facebook

www.facebook.com


Advertenties

8 Responses to “Mijn C.V.”

 1. Beste Staf,
  Blij ben ik met uw websites met de informatie voor allen die komen lezen en zodanig gevoed worden met Gods leringen. Zelf ben ik actief in de nederlandse stichting: ‘Zr. A.C. Emmerick Stichting’, p/a mr. H. Jansen, Ten Hout 19, NL 5674 Nuenen.
  Herdruk via onze stichting: Lijden, dood en verrijzenis van onze Heer Jezus Kristus, volgens Anna Katharina Emmerick. ISBN 978-90-9024060-2, Druk en Boekbinderij: N.V. Mechelse Drukkerijen, Maanstraat, B 2800 Mechelen.

 2. Eerwaarde pastoor Geudens,
  Ik zag dat u een link aangebracht heeft naar mijn blog. Dank daarvoor, Ik hoop dat de informatie voor u en de lezers van uw blog nuttig is. Mag ik vragen wat u vindt van mijn stuk over Theologie van het Lichaam? Ik kan het desgewenst in Word format opsturen. Gode bevolen,
  Hugo Bos

  • Geachte Heer Hugo Bos,
   Johannes Paulus II schrijft vanuit de personalistische mystiek waarbij de nadruk ligt op de relatie en gemeenschap. Als deze mystiek niet goed onder woorden wordt gebracht ontstaan er misverstanden. U laat in uw werk echter zien dat het personalistische en dialogische denken van paus Johannes Paulus II wel degelijk kan leiden tot veel te menselijke overwegingen betreffende seksualiteit.
   Vgl.”Relatie als instrument van genezing”, literatuurstudie met de vraagstelling: “Kan de ‘soort relatie’ die ik als gelovige en beminnende mens met een psychisch gekwetste medemens heb, uitwerking hebben zodanig dat de ander er psychisch en/of geestelijk beter van wordt, en dit juist door de inwerking van Gods genade (ook) via mijn persoon-zijn?Zie; http://www.scribd.com/doc/96333251/Relatie-als-instrument-van-genezing-Pastoor-Geudens

 3. Beste pastoor Geudens,
  Het doet me goed om te lezen dat er een streekgenoot schuilt achter de “naam” pastoor Geudens.Ik kom uw naam regelmatig tegen op de Internetgebedskring die we via Jos doorgestuurd krijgen maar ik was blij verrast na het lezen van dit blog dat ik u eigenlijk ken. D.w.z ik heb met uw zus Lia ook op de Mavo in Bergeijk gezeten.
  Het doet me goed om te lezen dat er priesters zijn die zich betrokken voelen bij de Waarschuwing want dat “praat” wat gemakkelijker. Ook al denk ik te weten dat de priesters hier voorzichtig mee (moeten) zijn is het prettig dat iemand van eigenlijk zo dichtbij op de hoogte is van alle ontwikkelingen in onze steeds kleiner wordende geloofsgroep.
  Een hartelijke groet en Gods zegen.
  Maria Vercammen

  • Beste Maria,
   Maar dan moeten wij elkaar ook kennen. Toen Lia in de eerste klas zat op de MAVO, deed ik het examenjaar klas 4. Er zijn veel gelovigen die niet precies meer begrijpen waar het om draait, door de massa aan informatie die op hen afkomt. De Waarschuwing heeft een grote invloed gekregen bij gelovigen die nog actief in de Kerk staan. Paulus zegt het in de zin van: onderzoekt alles en behoudt het goede; nou daar sluit ik me helemaal bij aan! Groet van pastoor Jack Geudens.

   • Beste pastoor Geudens,
    Dank voor deze reactie en ik ben het helemaal met u eens om zaken die van belang zijn te overwegen en te onderzoeken maar sommige dingen gaan ons verstand te boven waardoor het waarheidsgehalte moeilijk te bepalen is. In die gevallen neem ik mijn ervaringen uit het verleden mee (ben zijdelings betrokken geweest bij een genadeoord in brabant) en vraag om helderheid van de H. Geest. Overigens vind ik het heel leuk dat u een broer van Lia bent dus als u haar nog eens spreekt/ ziet doe haar de hartelijke groeten van mij. Van nu af aan hoort u ook bij het rijtje van priesters waarvoor ik dagelijks bid.
    Alle goeds gewenst
    Maria

 4. Beste pastoor, Ik vind het heel fijn om meer van u te weten, maar ook dat U voor u priester opleiding veel omgang hebt gehad met de zieke mens, vooral u opleiding als psychiatrisch verpleegkundige.
  ik ben zelf ook psychiatrich verpleegkundige op de ouderenzorg en zie hier ook de leidende oudere mens.
  ik zelf probeer de mensen te begeleiden naar bedevaartsoorden, vooral Banneux, waar ze hun troost kunnen zoeken, maar ook het vieren van de rozenkrans 2 wekelijks zodat ze hun troost kunnen vinden in het gebed.
  Ik hoop dat ik dit in deze moeilijke tijd, maar ook met al de bezuinigingen waar het ook in mijn instelling over gaat hier mee door te mogen gaan.
  Graag U gebed gevraagd en van iedereen die dit leest deze mooie activiteit te laten doorgaan, niet alleen in mijn instelling maar in alle instellingen waar zieke verpleegd worden.

Trackbacks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: