Verveel je je?

Verveel je je? Ja?

Als je je verveelt, zijn er talloze dingen die je kunt doen om jezelf te vermaken.

Hier zijn enkele ideeën:

  1. Lees een boek: Kies een boek uit je collectie dat je altijd al wilde lezen, of ontdek iets nieuws in een plaatselijke bibliotheek.
  2. Kijk een film of serie: Kies een film of een nieuwe serie uit die je interessant vindt. Je kunt ervoor kiezen om een klassieker te bekijken of iets nieuws te ontdekken.
  3. Probeer een nieuw recept uit: Zoek online naar een recept dat je graag zou willen proberen en ga de keuken in om iets heerlijks te bereiden.
  4. Oefen een hobby: Denk aan een hobby waar je plezier aan beleeft, zoals schilderen, tekenen, knutselen, muziek maken of tuinieren. Neem de tijd om je creatieve kant te verkennen.
  5. Ga sporten: Als je je energiek voelt, kun je naar de sportschool gaan, een wandeling maken, joggen of thuis een workout doen. Fysieke activiteit kan je humeur verbeteren en je energie geven.
  6. Speel een bordspel of kaartspel: Nodig vrienden of familieleden uit voor een gezellige spelavond. Dit kan zowel online als offline, afhankelijk van de beschikbaarheid en voorkeuren van anderen.
  7. Leer iets nieuws: Neem de tijd om iets nieuws te leren, zoals een instrument bespelen, een nieuwe taal leren, een dansroutine leren via online tutorials, of zelfs coderen.
  8. Ontmoet nieuwe mensen: Ga naar sociale evenementen in jouw omgeving, sluit je aan bij een club of organiseer een bijeenkomst met vrienden. Het kan leuk zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe ervaringen op te doen.
  9. Help anderen: Vrijwilligerswerk doen of anderen helpen kan een vervullende manier zijn om je tijd door te brengen. Kijk of er lokale vrijwilligersmogelijkheden zijn waar je aan kunt deelnemen.

Onthoud dat verveling soms kan leiden tot nieuwe en interessante ervaringen. Het is een kans om jezelf beter te leren kennen en nieuwe interesses te ontdekken. Geniet van je dag!

Oeps! Excuses voor het ontbreken van de optie om naar de kerk te gaan en te bidden.

10. Als geestelijke  activiteit kan het bijwonen van een kerkdienst en bidden een zinvolle manier zijn om je tijd door te brengen en innerlijke rust te vinden. Als het bijwonen van een kerkdienst iets is waar je normaal gesproken je spiritueel voedt, dan kan dat zeker een goede oplossing zijn voor je verveling. Het kan ook een gelegenheid zijn om in contact te komen met medegelovigen en deel te nemen aan gemeenschappelijke gebeden en activiteiten. Overweeg dus om eens vaker naar de kerk te gaan en tijd door te brengen in gebed en reflectie…

Pastoor Geudens

Auteur: Beheerder Website

Beheerder van meerdere websites