Jos blijft bidden

Foto door Andrea Piacquadio op Pexels.com

Deel 1

Jos was een jongen van 10 jaar oud toen hij op zondagochtend samen met zijn moeder naar de kerk ging in het kleine dorpje de Weebosch. Hij herinnert zich nog goed hoe hij daar zat, met zijn kerkboekje voor zich, en de gebedjes opzegde die hij uit zijn hoofd kende.

Hij had altijd al het gevoel gehad dat er iets speciaals was aan de kerk. Het was een plek waar mensen samenkomen om te bidden en hun geloof te delen, en dat maakte hem rustig en gelukkig. Hij wist toen nog niet precies wat zijn geloof voor hem betekende, maar hij voelde dat het iets was dat hem zou helpen en beschermen in het leven.

Jaren gingen voorbij en Jos groeide op tot een volwassen man. Hij maakte veel mee in zijn leven, zowel goede als slechte ervaringen. Maar door alles heen was er één constante factor die hem kracht gaf en hem hielp om door te gaan: zijn geloof.

Hij herinnerde zich het schriftje dat hij vond waarin stond dat hij veel van Jezus hield. Hij wist nu dat zijn moeder zijn geloof aan hem had doorgegeven, en daar was hij haar nog steeds dankbaar voor. Het had hem geholpen om door moeilijke tijden heen te komen en om zich te richten op de dingen die er echt toe deden in het leven.

Hij had ook geleerd dat zijn geloof niet alleen voor hemzelf was, maar ook voor anderen. Hij wilde iets betekenen voor de mensen om hem heen, en hij deed zijn best om anderen te helpen en te steunen waar hij kon.

En terwijl hij terugkeek op zijn leven, wist Jos dat God altijd voor hem had gezorgd, net zoals zijn moeder dat destijds voor hem deed. Het voelde heel vertrouwd aan, en het gaf hem de kracht om door te gaan, wat het leven ook voor hem in petto had.

Deel 2

Jos bleef zijn hele leven trouw aan zijn geloof en ging nog steeds regelmatig naar de kerk. Hij vond daar nog steeds dezelfde rust en geluk als toen hij een kind was. Maar hij begreep ook dat zijn geloof meer was dan alleen het bijwonen van kerkdiensten.

Hij probeerde zijn geloof te integreren in alle aspecten van zijn leven en om anderen te inspireren en te helpen. Hij had een goede baan en een liefdevolle familie, maar hij vond het belangrijk om iets terug te geven aan de gemeenschap. Daarom zette hij zich in voor goede doelen en vrijwilligerswerk, en hij stond altijd klaar om anderen te helpen in tijden van nood.

Jos was niet perfect en hij maakte ook wel eens fouten, maar hij wist dat zijn geloof hem de kracht gaf om op te staan en door te gaan. Het hielp hem om te geloven in een betere toekomst en om anderen te inspireren om hetzelfde te doen.

En zo, na een lang en vervullend leven, kwam Jos uiteindelijk bij God. Hij was niet bang voor de dood, want hij geloofde dat hij naar een betere plek zou gaan, waar hij weer herenigd zou worden met zijn moeder en andere dierbaren die hem waren voorgegaan.

En terwijl hij zijn laatste adem uitblies, voelde Jos de vrede en liefde van God om hem heen. Hij wist dat zijn geloof hem had geholpen om een goed mens te zijn en om het beste uit zijn leven te halen. Hij was dankbaar voor de kerk en voor zijn moeder, die hem deze gave had gegeven. En hij wist dat hij voor altijd bij God zou zijn, in de Hemel.


Ik heb de afgelopen weken een nieuwe hobby ontdekt die ik graag in mijn vrije tijd beoefen. Ik ben begonnen met het schrijven van korte verhalen, soms met een dubbele betekenis of een verborgen boodschap. Hoewel deze verhalen op het eerste gezicht niet met elkaar verbonden lijken te zijn, hebben ze toch allemaal een onderlinge samenhang, inclusief de verhalen voor kinderen. – Meer verhalen lezen? Klik op de link: Alweer een verhaal

Pastoor Geudens

Auteur: Beheerder Website

Beheerder van meerdere websites