De mooiste eend


Vakantie in Frankrijk, 1985

Tilburg, Uitreiking Diploma Arbeidstherapie, 1986

Ik ben altijd al een autoliefhebber geweest, maar ik had nooit genoeg geld om een gloednieuwe auto te kopen. Daarom besloot ik om zelf een auto te bouwen van afgedankte onderdelen die ik op de sloop had gevonden. Na maanden van doorwerken en het doorzoeken van schroothopen was het eindelijk zover: mijn eerste auto was klaar. Het was een lelijke eend in gebroken wit en lichtblauwe kleuren, gemaakt van onderdelen van drie verschillende eenden die ik bij elkaar had gesprokkeld.

De auto was verre van perfect, met deuken en krassen overal, een motor die vaak sputterde en rammelde en een interieur dat eruitzag alsof het ooit onder water had gestaan. Maar voor mij was het de mooiste auto ter wereld. Ik had er zoveel tijd, moeite en liefde in gestoken dat het mijn eigen creatie was geworden, mijn eigen meesterwerk. Ik was er trots op.

Het duurde niet lang voordat ik merkte dat mijn auto een beetje veel een wrak was op de weg. Mensen lachten me uit en stopten om foto’s te maken van mijn vreemde voertuig. Maar ik lachte gewoon terug en zwaaide naar ze. Mijn auto was misschien niet de mooiste, maar wel mijn eigenste. En dat was alles wat telde.

Op een dag besloot ik om een vakantietrip te maken met de eend. Ik wilde mijn creatie aan de wereld laten zien en alle plekken bezoeken waar ik altijd al van had gedroomd. Dus laadde ik mijn eend vol met kampeerspullen en eten, en reed ik de horizon tegemoet.

Hoewel het soms lastig was, en de eend liet me vaak in de steek liet, had ik de tijd van mijn leven. Ik ontmoette nieuwe vrienden en had avonturen die ik nooit meer zal vergeten. En elke keer als iemand mij uitlachte om mijn eend, glimlachte ik ermee en wees op alle bijzondere details en onderdelen die ik erin had gestopt. Want ik wist dat mijn eend misschien niet perfect was, maar het was de beste auto die ik ooit had gehad (op de rover na, maar dat is een ander verhaal).


Ik heb de afgelopen weken een nieuwe hobby ontdekt die ik graag in mijn vrije tijd beoefen. Ik ben begonnen met het schrijven van korte verhalen, soms met een dubbele betekenis of een verborgen boodschap. Hoewel deze verhalen op het eerste gezicht niet met elkaar verbonden lijken te zijn, hebben ze toch allemaal een onderlinge samenhang, inclusief de verhalen voor kinderen. – Meer verhalen lezen? Klik op de link: Alweer een verhaal

Auteur: Beheerder Website

Beheerder van meerdere websites