Mennen: Opnieuw een brief van de vier kardinalen aan de paus – ook nu geen antwoord

Hieronder een samenvatting van Sandro Magister en de brief van de kardinalen.

Sandro Magister
20 juni 2017

Zeven maanden na de “dubia” heeft paus Franciscus in het midden van de afgelopen lente weer een brief van dezelfde vier kardinalen ontvangen die was ondertekend door Carlo Cafarra in naam van de andere drie: Walter Brandmüller, Raymond L. Burke en Joachim Meisner.

En ook op deze brief evenmin als tevoren op de “dubia” heeft hij geantwoord. De vier kardinalen vragen de paus om een audiëntie. Om met hem te spreken over de verdeeldheid die “Amoris Laetitia” heeft gebracht en over “de situatie van verwarring en ontreddering” die erop volgde in een groot deel van de Kerk. De brief was in de handen van Franciscus op 6 mei. Maar het zo lang uitblijven van een antwoord heeft de betekenis ervan vergroot. Zoals reeds gebeurde met de “dubia”, denken de vier kardinalen nu dat het goed is dat de brief ter overweging wordt gegeven aan heel het “volk van God”, van waaruit de vraag naar verheldering komt waaraan zij stem geven.

 

2012-2019: Werk voor de glorie en de eer van Jezus Christus

Pastoor Mennen: “De manier waarop paus Franciscus de Kerk bestuurt, wordt steeds grotesker. Conservatieve nieuwe congregaties met veel roepingen worden zonder duidelijke beschuldigingen aangepakt. Conservatieve bisschoppen worden afgezet en vervangen. Vreemde en soms dubieuze mensen worden aan de curie benoemd. In de pauselijke Academie voor het leven zijn alle leden vervangen. Er zitten nu leden in die vóór abortus zijn en voor euthanasie. De twee gezinssynodes waren er blijkbaar alleen om verwarring te stichten zodat de liberalen in de Kerk die zich van het permanente leergezag niet veel aantrekken, vrij spel hebben. De paus schept op veel terreinen van het geloof bewust onduidelijkheid. Hij weet dat hij de leer niet kan veranderen maar bij voldoende onduidelijkheid wel de praktijk. De paus vindt de “soepele” praktijk belangrijker dan de leer. (..) Als iemand bij hem klikt, dat een bepaalde curieoffcial iets negatiefs over hem gezegd heeft in een persoonlijk…

View original post 1.551 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: