Burke: Nood om de dubia publiek te maken – katholieken denken dat alles oké is in de Kerk, terwijl dat niet het geval is

Kardinaal Burke heeft in een nieuw interview opnieuw benadrukt dat de vier kardinalen die achter de dubia staan van Amoris Laetitia, hun katholieke plicht doen in het vragen naar opheldering van paus Franciscus betreffende zijn ideeën over katholieke leer over het huwelijk en de H. Eucharistie.

In een nieuw interview met de Italiaanse krant LaVerita, merkt Kardinaal Burke op dat er veel meer zijn dan de vier kardianlen die bezorgd zijn over Amoris Laetitia, en hij zegt ook dat er geen specifieke tijdslijn is voor een formele correctie. Voor zijn part, zou hij liever in staat zijn om in goed geweten voor God te staan op Oordeelsdag dan nu bezorgd te zijn over de potentiële politieke repercussies tegen hem vanwege zijn verzoek aan Franciscus.

Terwijl het idee naar boven kwam dat Kardinalen Burke, Caffarra, Meisner en Brandmüller kunnen of zouden moeten gedegradeerd worden door de paus – waarbij ze hun status van kardinaal verliezen – voor wat sommigen zien als gebrek aan respect in het indienen van de dubia; stoort deze gedachte Kardinaal Burke niet, noch wordt hij erdoor afgeschrikt. “Ik denk er zelfs niet aan”, zei hij. “Ik bedoel, zeker, het is mogelijk. Het is in het verleden nog gebeurd dat een kardinaal zijn titel heeft verloren. Maar ik denk er niet aan omdat ik weet wat mijn plicht is en ik niet hiervan kan afgeleid worden door dit soort gedachten – je weet wel, bezorgd zijn over of ik nu op een bepaalde manier zal vervolgd worden voor het verdedigen van de waarheid.”

Kardinaal Burke zei dat hij werd gevraagd of hij niet bang is om ophef te veroorzaken in deze kwestie, maar hij zei dat waar hij in de plaats bang voor was, het verkeerde antwoord te hebben voor God op de vraag of hij de Heer en zijn Leer heeft verdedigd, aan het eind van zijn leven. Burke zei: “En ik zei dat waar ik bang voor ben is om voor de Heer te verschijnen op het Laatste Oordeel en tegen Hem te moeten zeggen: ‘Nee, ik verdedigde U niet toen U werd aangevallen, toen de waarheid die U ons leerde werd verraden.‘ En zodus denk ik er niet aan (aan de eventuele vervolging).”

Burke zei ook dat er geen onenigheid is tussen de vier kardinalen. “In feite heb ik nooit gezegd dat een publieke confrontatie moest gebeuren,” zo zei hij. “Ik ga akkoord met Kardinaal Brandmüller dat de eerste stap zou zijn om te vragen voor een privé-ontmoeting met de heilige vader om hem de onaanvaardbare uitspraken in Amoris Laetitia uit te leggen, en op een bepaalde manier aan te tonen dat ze niet adequaat zijn om te uiten wat de Kerk altijd heeft geleerd.”

In een recent interview met The Remnant Newspaper, benadrukte Burke de nood om de dubia publiek te maken. Hij zei dat door het niet uiten van hun zorgen, dit de Katholieken zou doen denken dat alles oké is in de Kerk, terwijl dat zeker niet het geval is.

Bron: LifeSiteNews 
Vertaling: Restkerk.net

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: