De MH17 schande van Mark Rutte

Gepost op 3 oktober 2016, door Fubar

De ongekende hetze tegen Rusland is al een tijd bezig (ik was daar in mijn eerste versie te lang op in gegaan, en dat stuk heb ik nu als apart stuk helemaal onderaan geplaatst als ‘bijlage’, het is wel lezenswaardig maar leidt te veel af, is te lang en gaat over bijzaken). Wie heeft er belang bij ? Rusland en de ‘rebellen’ niet. Ik kan geen motief bedenken voor die kant. Als u het wel kunt, hoor ik het graag. De gevolgen laten zich namelijk raden als Rusland/rebellen een passagiersvliegtuig uit de lucht schieten; meer sancties, meer militaire steun aan het door de VS/EU geïnstalleerde regime. Het is niet in hun belang. En precies die gevolgen maken dat het wél in het belang van de andere kant is, mits het toegeschreven kan worden aan Rusland/de rebellen.

Nederland wil té graag de schuld bij de Russen leggen en heeft maar oog voor één verdachte. Oekraïne wordt zelfs een plek in de onderzoekscommissie geboden, terwijl het als verdachte aangemerkt had moeten worden. Zó voer je geen onderzoek uit; eerst de schuldige aanwijzen en dan de bewijzen er bij zoeken. En je laat de misdaad zeker niet door één van de verdachten zelf ‘onderzoeken’. En je geeft verdachten al helemaal geen vetorecht over de uitkomst.

Hoe de Nederlandse regering met MH17 omgaat is een schande. Een godvergeten schande. Ik zal niet ingaan op de technische details, of het een BUK-raket was, of twee Oekraïense gevechtsvliegtuigen, een mohammedaanse piloot, of aardstralen uit de aars van Mark Rutte.

In elke goedkope detective waarin een moord gepleegd is, kun je lezen hoe die moord opgelost dient te worden en wat de voorwaarden zijn om zonder twijfel de dader aan te wijzen: “Means, opportunity, and motive”.

De ‘means’ dat zijn de wapens, en liefst wordt het moordwapen ook teruggevonden (en zo snel mogelijk), en als er dan ook nog vingerafdrukken opzitten helpt dat heel behoorlijk. En dat is waar de propaganda zich op concentreert. We kunnen objectief vaststellen dat beide zijden in het conflict beschikten over BUK-raketten, en dat het illegale, want middels een staatsgreep aan de macht gekomen, Kiev-regime ook met gevechtsvliegtuigen in de buurt rondvloog. En de…

View original post 2.769 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: