Vaticaan publiceert 19 maart 2016 post-synodale exhortatie

2012-2019: Werk voor de glorie en de eer van Jezus Christus

Zaterdag publiceert het Vaticaan een post-synodale exhortatie (een moeilijk woord voor een document waarin de eigenlijke synode in principe wordt samengevat en besloten). Het document, dat handelt over de bisschoppensynode die in oktober plaatshad, voorspelt volgens goed geïnformeerde bronnen weinig goeds.

“De post-synodale apostolische exhortatie omtrent het Huwelijk wordt allicht volgende zaterdag uitgegeven. Op 19 maart. Ja, dat is de Feestdag van Sint-Jozef, er is dan ook ironie mee gemoeid. Zoals verwacht zijn er redenen om ons zorgen te maken over het document”, schrijft de website onepeterfive.com.

Ook Voice of the Family, een vereniging die zich inzet voor de verspreiding van christelijke waarden binnen en onder families, maakt zich zorgen. “Het uiteindelijke rapport streeft ernaar om de katholieke morale leer te doen samensmelten met de moderne wereld, het geeft vooral blijk van een aanpak die volledig is tegengesteld aan de goddelijke openbaring en aan de natuurlijke, morele wet.

View original post 757 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: