9 maart 2013 is er een bijeenkomst in Koekelberg

Beste

Wil je met veel aandrang voor het volgende de aandacht trekken: Op 9 maart 2013 is er een bijeenkomst in Koekelberg. In mijn getuigenis over de contacten die ikzelf hierover had. Je vindt ook info op de website: www.maranatha-conversion.com. Ik geloof echt dat we door dit initiatief te steunen de geschiedenis bepalen. Wie gelooft in de terugkeer van Christus, in de kracht van gebed en in de liefde van God kan niet afzijdig blijven. Ik hoop dat velen dit initiatief willen steunen. Het is zo belangrijk.

GETUIGENIS:

Maranatha, 9 maart 2013.

Op 1 januari 2013 werd ik samen met 7 Belgen en enkele Fransen ontvangen bij Sabrina Covic, Zij is Kroatisch, opgegroeid in Frankrijk, gehuwd met een Serviër, moeder van 2 kinderen, schrijfster, reisorganisator, uitgever, tolk… . Het is een zeer charismatische persoon met een groot geloof, een heel groot hart en ongelooflijk veel energie en lef. Een ontmoeting met haar is steeds een evenement. Reeds meerdere malen had ik dit geluk.

Enkele jaren geleden heeft ze een droom gehad waarin ze alleen was in de woestijn in het Heilig land. Toen kwam daar een priester naast haar, pater Slavko Barbaric. Ze begreep toen dat hij haar uitnodigde om een beweging op gang te brengen en mensen samen te brengen om door de woestijn in eenheid naar Jeruzalem te trekken. Deze droom achtervolgde haar maar ze wist niet wat ermee aan te vangen. Enkele jaren later sprak ze erover met een vriend die haar onmiddellijk doorverwees met monseigneur Léonard, toen nog bisschop van Namen. Hij had al heel lang een immens verlangen om een gebedsbeweging te organiseren voor de genezing van de mensheid. Dit had hem ook geïnspireerd om als bisschopsleuze ‘Maranatha”, “Kom Heer Jezus” te kiezen. Maar met wie hij er ook over sprak, iedereen vond het interessant maar niemand wou er iets voor doen. Hij stelde aan Sabrina een 3-tal vragen en onmiddellijk hadden ze elkaar begrepen. Dit was de start van het project “Maranatha”

Wat is de essentie?

Maranatha is het laatste woord van de Apocalyps. In het begin van de Bijbel is het God die de mens na de erfzonde zoekt, de mens die uit schaamte voor zijn naaktheid zich had weggestoken. Het is de mens die zich van God heeft verwijderd, de mens die God niet meer durft aanschouwen en door God zijn schepper niet meer aanschouwd wil worden. Maar God zoekt de mens. Door heel de heilsgeschiedenis is het God die naar de mens komt om de mens tot bekering te krijgen, om de mens nabij te zijn. En het einde van de Bijbel is het moment waarop de mens eindelijk zegt: Kom God, kom met uw liefde, kom ons genezen. De mens beantwoordt eindelijk de vraag van God met een JA, een bereidheid tot ontmoeting.

Hoe kan dit plaatsvinden? Dit is de vraag waarop we allen het antwoord willen. Wat moet er nog overwonnen worden?

Hierop wil Maranatha een antwoord geven. Onze wereld is ziek door de zonde, door het lijden, de armoede, de onrechtvaardigheid… . We mogen spreken van de ziekte van onze wereld. Al vele duizenden jaren tracht de mens op eigen kracht uit deze ziekte te komen, om zelf de oplossing te vinden. Maar dit lukt niet. Léonard voelde in zijn hart dat we moeten bidden voor de genezing van onze mensheid.

Wie is betrokken? Het start bij twee mensen maar het doel is zeker om zoveel mogelijk mensen samen te brengen. Daarom wordt het bij de start niet gelinkt aan Medjugorje. In België zal de organisatie op uitdrukkelijke vraag van aartsbisschop Léonard gedragen worden door de charismatische beweging en niet door de groepen rond Medjugorje. Het doel is om zoveel mogelijk mensen bijeen te brengen, over de grenzen van Godsdienst, kerk, strekking heen. Het enige wat ons moet verbinden is het verlangen om de relatie met God te herstellen door de kracht van het gebed. In verschillende landen zijn reeds contactpunten opgezet.

Hoe wordt dit gelanceerd?

Er komt eerstdaags een website gelinkt aan de website van de kerk van België. Heel belangrijk: OP 9 MAART 2013 zal er een grote bijeenkomst zijn in Koekelberg, in de basiliek van het Heilig Hart. Daar worden volgende gasten verwacht: Sabrina Covic, priester Zanotti die in Marseille een parochie heeft doen herleven (op Youtube interessant te volgen), monseigneur Léonard zelf en wij allen.

Deze zomer (2e helft augustus) is er een bedevaart naar het Heilig land samen met Vicka, zienster uit Medjugorje die de opdracht heeft om voor de zieken te bidden. Ze zal deze keer intens verbonden zijn in gebed voor de ziekte van de hele mensheid.

Concreet zijn we dus allen, men zegge het door, uitgenodigd voor de start van dit o zo belangrijk gebeuren. We zien allemaal dat de wereld nood heeft aan gebed, dat de wereld nood heeft aan God. Laten we samen bidden, laten we onze eenheid en solidariteit beleven en met duizenden ons tot God richten opdat Hij ons zou komen genezen. Ik hoop jullie daar allen te ontmoeten.

Wie geen vervoer heeft maar graag naar daar zou gaan, kan met mij contact opnemen. Als er voldoende vraag is kunnen we misschien een bus bestellen.

Tel 09 362 13 59

Mail francois.eliat@skynet.be

Met vriendelijke groeten,  François Eliat-Eliat

Advertenties

3 reacties to “9 maart 2013 is er een bijeenkomst in Koekelberg”

 1. Wil informatie over de reis naar Israêl in aug 2013 met Monseigneur Leonard

  • Heilige Land 19-27.08.2013.

   Gebed in het HEILIG LAND voor de genezing van de mensheid van maandag 9 tot dinsdag 27 augustus 2013.

   PROGRAMMA :
   Ma 19/08 : Ochtend: vertrek per vliegtuig van PARIJS, BRUSSEL en NICE naar TEL-AVIV

   Di 20/08 : Ochtend: bezoek aan Nazareth ten tijde van Christus met de basiliek van de Aankondiging. Namiddag: bezoek Taborberg, waar de Kerk het mysterie van de Transfiguratie herdenkt. Nadien ontmoeting, gebed en mis met de lokale gemeenschap van de melkitische ritus in MI’LYA.

   Wo 21/08 : Ochtend: vertrek naar Meer van Tiberias. Evocatie van KANA, bezoek Basiliek der Broodvermenigvuldiging. Oversteek van het meer per boot, bezoek aan ruïnes van het huis van Sint-Petrus en van de synagoge van KAFARNAÜM en beklimming van de Berg der Zaligsprekingen.

   Namiddag: bezoek van de kerk van het Primaat van Petrus. Terug naar NAZARETH: in de basiliek van de Aankondiging ontmoeting met de bisschop van Nazareth, gevolgd door gebed met de lokale gemeenschap en mis. Na het avondmaal in Nazareth, doorreis naar JERUZALEM.

   Do 22/08 : Ochtend: bezoek aan Tempelberg, Sint-Annakerk en Toren van David (museum).

   Namiddag: vrije tijd; nadien bezoek aan de berg Sion met de vermoedelijke Zaal van het Laatste Avondmaal. In kerk van Sint-Petrus-in-Gallicante: mis ter herdenking van de instelling van de eucharistie. Avond: Heilig Uur in Gethsemane (met biechtmogelijkheid).

   Vr 23/08 : Ochtend: bezoek aan de Stad van David et de diverse heiligdommen van de Olijfberg.

   Namiddag: kruisweg tot Heilig Grafkerk. Uitgebreid bezoek aan basiliek van de Wederopstanding. Nadien ontmoeting met een belangrijke persoonlijkheid uit Jeruzalem, tijd voor gebed met de lokale gemeenschap, gevolgd door mis ter herdenking van de verrijzenis van Christus.

   Za 24/08 : Ochtend: wandeling tot in EIN KAREM (30 minuten tot 1 uur door schaduwrijk bos). Herdenking van de weg van Maria naar haar nicht Elisabeth. Bij aankomst bezoek aan Kerk van Johannes-de-Doper en Kerk van de Visitatie. Op einde van ochtend: bezichtiging van de grote maquette van Jeruzalem ten tijde van Christus.

   Namiddag: vertrek naar TEL-AVIV. Zicht op baai. Aan Sint-Pieterskerk in Jaffa evocatie van het visioen van de apostel bij de centurion Cornelius. Vrije tijd, gevolgd door ontmoeting, gebed en mis met de lokale gemeenschap. Vertrek naar BETLEHEM.

   Zo 25/08 : Ochtend: naar Veld van de herders, nadien opening van de twee dagen, gewijd aan ontmoetingen met Palestijnse christenen en van gebed van voorspraak voor de genezing van de mensheid. Ontmoeting met mensen die zich inzetten voor de Palestijnse bevolking aan de Katholieke Universiteit van Betlehem.

   Namiddag: bezoek aan Geboortekerk, ontmoeting met de Wachter van Betlehem, tijd voor gebed en mis. Avond: wake van voorspraak, aanbidding en biecht.

   Ma 26/08 : Ochtend: roterende ontmoetingen. Groep 1: ontmoeting met een Dochter van Liefde, groep 2: ontmoeting met een zuster van het melkitische Emmanuelklooster, groep 3: bezoek aan Karmel van Betlehem op het graf van de zalige Zuster Mariam; we ontdekken leven en boodschap van deze arabisch-christelijke mystica.

   Namiddag: ontmoeting uit voormiddag die nog niet werd gedaan. Samenkomst in Geboortekerk, vrije getuigenissen van bedevaarders. Nadien tijd voor gebed en mis met de lokale gemeenschap.

   Di 27/08 : Ochtend: vertrek naar ABU GOSH, een van de ontmoetingsplaatsen van Jezus met de Emmaüsgangers. Ontmoeting met een belangrijke persoonlijkheid, sluitingsmis en zending.

   Namiddag: transfer naar luchthaven van LOD en vlucht naar PARIJS, BRUSSEL en NICE.

   NB: De vieringen, ontmoetingen en bezoeken van dit programma zijn onder voorbehoud van bevestiging door het reservatiebureau en van de beschikbaarheid van de lokale mensen. Wijzigingen zijn mogelijk.

   Inschrijvingen vóór 14/06/2013
   104, Bd Auguste Blanqui, 75013 Paris France
   e-mail : fanny@routesdeshommes.com
   Tél : (+33) 1 45 49 07 77
   Fax : (+33) 1 45 49 40 04
   LEES VERDER: Website: http://www.maranatha-conversion.com/ned/news.php?id=42

  • Video: “Maranatha, uitnodiging naar het Heilig Land – Mgr Léonard”, zie:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: