Studeren aan de TIR

Studeren aan het Theologisch Instituut Rolduc (TIR)

Nederlands: Kerkrade Abdijkerk Rolduc

 Abdijkerk Rolduc (Photo: Wikipedia)

Sinds 2008 is de diakenopleiding van ons bisdom tevens toegankelijk voor mannen en vrouwen die niet diaken willen worden maar zich wel willen verdiepen in de theologie en de filosofie. De opleiding wordt ‘Theologisch Instituut Rolduc” (TIR) genoemd. Natuurlijk blijft de opleiding mannen voorbereiden op de wijding tot permanent diaken. Daarnaast is er voor mannen en vrouwen gelegenheid hier een opleiding op HBO-niveau te ontvangen, die hen voorbereidt op een taak in de kerk als pastoraal werker(-ster), geestelijke verzorger(-ster) en andere medewerkers in het apostolaat. Ook voor katholieken die geen speciale taak in de kerk ambiëren, bestaat de mogelijkheid aan het TIR hun geloof op een wetenschappelijke wijze te verdiepen door in te schrijven op cursussen in theologische of filosofische disciplines naar eigen keuze.

Ter informatie over deze opleiding en de mogelijkheden die zij biedt, worden drie bijeenkomsten gehouden. Hier is ook gelegenheid (oud-)studenten te ontmoeten en hun ervaringen te leren kennen.

De informatieavonden worden op drie plaatsen in ons bisdom gehouden:

–          voor de dekenaten: Horst-Helden, Venlo, Venray  op maandag 11 juni van 20.00 tot 22.00 uur in de parochiezaal van de Lambertuskerk in Horst, Lambertusplein 16 (parkeren), ingang aan de andere kant van de kerk.

–          voor de dekenaten: Roermond, Susteren, Thorn, Weert op dinsdag 12 juni van 20.00 tot 22.00 uur in zaal in de H. Hartkerk te Roermond (ingang tegenover Nassaustraat 90).

–          voor de dekenaten: Gulpen, Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Schinnen, Sittard op maandag 18 juni van 20.00 tot 22.00 uur parochiezaaltje Het Juphuis, Schandelerstraat 81, Heerlen.

Aanmelden is gewenst bij:

Dr. P. Hamans

Kerkplein 11

6077 AA Sint-Odiliënberg

telefoon: 0475-52 78 25

mail: hamanspwfm@home.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: