Het evangelie volgens een communicantje van 8 jaar

HET EVANGELIE VOLGENS DANNY

Door Danny, communicantje van 8 jaar

Een van Gods belangrijkste taken is het maken van mensen. Hij maakt ze om degenen die dood gaan, te vervangen, zodat er genoeg mensen zijn om te zorgen voor de dingen op aarde. Hij maakt geen volwassenen, alleen baby’s. Ik denk, omdat die kleiner zijn en makkelijker te maken. Op die manier hoeft Hij zijn waardevolle tijd niet te gebruiken om ze te leren praten en lopen. Hij kan dat gewoon overlaten aan moeders en vaders.
Gods tweede meest belangrijke taak is het luisteren naar mensen die bidden. Dat wordt vreselijk veel gedaan sinds sommige mensen, zoals predikers en dergelijken op allerlei momenten bidden, behalve als ze slapen. Daarom heeft God geen tijd om naar de radio te luisteren of naar de televisie te kijken. God ziet alles en hoort alles en Hij is overal, wat Hem allemaal behoorlijk bezig houdt. Dus moet je Zijn tijd niet gaan verprutsen door over de hoofden van je vader en moeder heen te vragen om iets, waarvan zij zeiden, dat je het niet mocht hebben.

Jezus is Gods zoon. Hij deed gewoonlijk al het zware werk, zoals op water lopen, wonderen doen en proberen mensen te onderwijzen die niet willen leren over God. Die mensen werden dat preken tegen hen uiteindelijk zat en kruisigden Hem. Maar Hij was goed en vriendelijk, zoals Zijn Vader, en Hij vertelde Zijn Vader dat ze niet wisten wat ze deden en dat Hij hen moest vergeven en God zei: okay.

Zijn Vader (God) had veel waardering voor alles wat Hij had gedaan en Zijn harde werk op aarde, en Hij vertelde Hem dus, dat Hij er niet meer uit hoefde, Hij kon in de hemel blijven. En nu helpt Hij Zijn Vader en zorgt zelf voor dingen waarvoor Hij God niet hoeft lastig te vallen; zoals een secretaris zou doen, maar dan belangrijker.

Uit: parochieblad Sint Pieter, Maastricht, Parochieblad nr. 6, 2 mei 2009.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: