Graag uw aandacht en gebed voor de Wereldjongerendagen.

Vele van die jongeren zullen de steunpilaren van de Kerk van de toekomst zijn. Daarom zijn die dagen zeer belangrijk. Hieronder vind je een bericht uit RKNieuws van Rorate. En daarna de mogelijkheden tot meer informatie (zoals verschenen in Tertio)

MADRID (RKnieuws.net) -– ‘Wij verwachten geen protestacties tijdens de Wereldjongerendagen (WJD). Dat zegt Marieta Jaureguizar, verantwoordelijke van de persdienst van de WJD. ‘Tijdens het bezoek van paus Benedictus XVI worden er nagenoeg 10.000 agenten ingezet’. ’Om alles in goede banen te leiden beschikken wij over 35.000 vrijwilligers’, stelt persverantwoordelijke Jaureguizar. Voor de WJD zijn meer dan 420.000 jongeren ingeschreven maar tijdens het pausbezoek op 20 en 21 augustus verwachten de organisatoren één miljoen jongeren. De organisatoren hebben er bewust voor gekozen een deel van de activiteiten in het centrum van de stad te organiseren. Dat is het geval voor de openingsmis op 16 augustus, de aankomst van paus Benedictus XVI op 18 augustus en de Kruisweg op 19 augustus. ’De 4.000 jonge gehandicapten die de WJD zullen bijwonen krijgen een aparte ruimte zodat ze alle evenementen met de paus van op de eerste rij kunnen meemaken’, zegt Marieta Jaureguizar. ‘De samenwerking met de stad Madrid en met de Spaanse regering zijn probleemloos verlopen. De spanningen tussen regering en Kerk hebben nooit op de organisatie van de WJD gewogen. De regering heeft trouwens gewezen op het uitzonderlijke belang van de WJD’, aldus Jaure.

================

Uit Tertio nr. 600 van 10 augustus 2011 : De programma’s zijn van 16 tot 21 augustus te ontvangen op het FM-kanaal 90,7. Radio Maria verzorgt de uitzendingen.

Op het internet vanaf 16 augustus : Elke dag in het Frans op www.madrid11.com/fr/tv en in het Engels op www.madrid11.com/en/tv : uitzendingen over de catecheses, het culturele programma en alle ontmoetingen waar ppaus Benedictus XVI aanwezig is.

Ijd, jongerenpastoraal Vlaanderen post op haar site (www.madrid2011.be) dagelijks twee video’s en een verslag, alsook alle documenten die inhoudelijk worden gebruikt.

De katholieke Vlaamse weekbladen zijn actief aanwezig. In een blog op de site van Kerknet (www.kerknet.be/wjd) brengt Jozefien Van Huffel, journaliste van Kerk&Leven, dagelijks verslag uit. En op de website van Tertio (www.tertio.be) blogt Hilde Ingels haar madrileense ervaringen.

Zowel de VRT als VTM stuurt journalisten naar Madrid. De VRT brengt verslag uit in het tv-journaal van 18 en 19 augustus. VTM doet dit op 20 en 21 augustus. Een ploeg van het VRT-programma Koppen is ter plaatse en brengt op 1 september een uitgebreide reportage.

Info: Bert Van Brabant, Gouden-Boomstraat 13, 8000 Brugge

Advertenties
Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: