Mgr. Eijk ‘catechesebisschop’ tijdens Wereldjongerendagen

wjd

De drie Nederlandstalige catecheses tijdens de Wereldjongerendagen (WJD) in Madrid worden gegeven door mgr. Eijk (aartsbisschop van Utrecht), mgr. De Jong (hulpbisschop van Roermond en tevens jongerenbisschop) en mgr. Van den Hende (bisschop van Rotterdam). Dat heeft Jong Katholiek bekend gemaakt.

Het is al langere tijd een gewoonte dat deelnemers aan de Wereldjongerendagen tijdens het programma drie ochtenden met hun eigen land- en/of taalgenoten bij elkaar komen. Een vast onderdeel is dan de catechese, gevolgd door een Eucharistieviering. De thema’s voor de catecheses komen voort uit het internationale hoofdthema van de Wereldjongerendagen, dit jaar: ‘Geworteld en opgebouwd in Jezus Christus, standvastig in het geloof.’

Thema’s

De bisschoppen zullen in hun catecheses aansluiten bij geloofsvragen en belangrijke thema’s waar jongeren in het alledaagse leven mee bezig kunnen zijn, zoals: Wat betekent het om te geloven in God en een persoonlijke relatie met hem op te bouwen? Hoe kun je God betrekken in het maken van keuzes? Hoe kun je het geloof delen met mensen om je heen?
Na afloop van de catechese kunnen jongeren hun ideeën en vragen uitwisselen in kleine groepen. Wat nieuw is dit jaar, is dat jongeren vervolgens plenair vragen kunnen stellen aan de bisschop die de catechese gaf. Het ochtendprogramma is verder gevuld met muziek van een speciaal in het leven geroepen ‘WJD-band’, en andere verrassende elementen.
Naast de drie eerdergenoemde bisschoppen nemen ook mgr. Van Burgsteden s.s.s. (Haarlem-Amsterdam), mgr. Woorts (Utrecht), mgr. Hurkmans (Den Bosch) en mgr. Wiertz (Roermond) deel aan de Wereldjongerendagen.

Bron: Aartsbisdom.nl/Mgr.Eijk-catechesebisschop-tijdens-Wereldjongerendagen

Advertenties
Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: